Wij bouwen het liefst samen. Door samen te werken kan er slim geproduceerd worden. Hierdoor wordt zoveel mogelijk kwaliteit en snelheid geleverd voor een zo laag mogelijke prijs. Dit vraagt om een modern bouwproces waarvan modulair bouwen een prominent onderdeel is. Modulair bouwen doen wij samen met Schouten Techniek en Ursem Modulaire Bouwsystemen (UMBS): inmiddels uitgegroeid tot een van de meest geavanceerde modulaire systeemleveranciers. Dit stelt ons in staat de gevraagde kwaliteit met grote snelheid te leveren voor een realistische prijs.
Modulaire projecten
Bekijk welke projecten wij modulair bouwen.
Brasa Village
Lees meer
Schagen en Oudesluis
Lees meer
VVA Aalsmeer
Lees meer
Eemnes
Lees meer
Bernard Loderstraat Amsterdam
Lees meer
Legmeer Uithoorn
Lees meer
Yotel Amsterdam
Lees meer
Laan van Spartaan Amsterdam
Lees meer
City Living Student Hotel Amsterdam
Lees meer
Achtersluitspolder Zaandam
Lees meer
Hoe werkt modulair bouwen?
Modulair bouwen is het bouwen met elementen die op één locatie worden geproduceerd en vervolgens op locatie eenvoudig en snel worden gemonteerd tot gebouwen. Vanuit onze fabriek Wognum produceren we kant- en klare bouwproducten, zoals woningen, appartementen, hotelkamers en badkamers. Het bouwsysteem is de afgelopen decennia continu doorontwikkeld en geperfectioneerd, waardoor we nu vier unieke bouwsystemen hebben en tot wel 23 bouwlagen modulair kunnen bouwen. Deze zijn gestandaardiseerd en aanpasbaar op specifieke projectopgaven, wat een zeer korte voorbereidingstijd en daarmee tijdsbesparing oplevert.
Prefab bouwen in Het Klokhuis
Woningen die je in de fabriek laat maken en later op de bouwplaats als speelgoedblokjes in elkaar zet, zodat er in korte tijd heel veel woningen gebouwd kunnen worden. Dát is prefab bouwen.
Het Klokhuis ging op onderzoek uit in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen in Wognum en daarna bezochten ze de bouwplaats van VVA Aalsmeer. De super interessante uitzending ‘prefab woning’ werd op 25 november 2022 uitgezonden.
Op de bouwplaats worden de modules met een kraan op hun plaats gezet en vervolgens gekoppeld. De installaties voor water, riool, lucht en elektra worden ‘plug-and-play’ op de centrale leidingen aangesloten. De gevels worden nader afgewerkt, waardoor vervolgens een naadloos, high-end gebouw ontstaat. De woningen worden gemonteerd met een snelheid van ongeveer 10 tot 15 woningen per dag. Deze manier van bouwen laat zich wel vergelijken met LEGO®. Kant-en-klare woningen worden op de bouwlocatie op elkaar gestapeld, om zo razendsnel tot een gebouw te komen. Op deze manier zetten we sneller hoogwaardige gebouwen neer die bovendien demontabel kunnen zijn.
Nieuwsgierig geworden naar wat Heddes op modulaire wijze realiseert of benieuwd naar modulair bouwen voor uw project? Neem contact met ons op.
Modulair bouwen in de praktijk
Bekijk onze video's.
AMST
Badkamermodule als motor gebouw
VVA Aalsmeer
Bekijk de video
Legmeer West
Modulair bouwen in beeld
Yotel Amsterdam
Yotel Amsterdam Timelaps
Van BIM tot afwerking
De modules bestaan uit een betonnen modulevloer met daarop een draagstructuur van hout, staal of beton. De wanden, gevels en het module dak zijn van ecologische houtskeletbouw of van Cross Laminated Timber (CLT).
Het proces gaat als volgt: alle elementen worden in BIM opgezet en digitaal uitgewerkt. Deze digitale informatie wordt naar de machinerie verstuurd voor het zaagmaatwerk van houten delen en platen. De houtskeletbouw elementen worden volledig geautomatiseerd geproduceerd met CNC freesmachines voor sparingen en voorzieningen. In het tweede deel van de fabriek wordt op de lopende band de module geassembleerd vanaf de betonvloer, waarop de draagconstructie, wanden en het dak worden gemonteerd. Daarna volgt de afwerking en het inbouwpakket. De woonmodules gaan volledig wind- en waterdicht, afgebouwd op transport.
Woningen worden ook samengesteld uit meerdere modules van maximaal 4 meter breed. Het koppelen van modules op locatie zorgt ervoor dat we een uitgebreide hoeveelheid woningtypes kunnen produceren.
-
50 % sneller
-
99 % Minder afval
-
15 per dag woningen
Modulair bouwen heeft meerdere voordelen, waarbij tijdwinst een grote factor speelt. De bouw vindt immers grotendeels plaats in een fabriek in plaats van op een bouwplaats, waardoor de productie van de modules gelijk kan lopen met het grondwerk en de fundering. Mede hierdoor kunnen projecten tot wel 50% sneller worden opgeleverd dan bij traditionele bouw.
Modulaire bouwprojecten zijn bovendien minder kwetsbaar voor weersomstandigheden en zijn niet afhankelijk van grote aantallen onderaannemers. In de fabriek zijn de productieprocessen energie efficiënt en is de afvalproductie minder dan 1%, terwijl dat in de traditionele bouw 10-15% is. Modulair bouwen leidt tot minder transportbewegingen wat resulteert in een reductie van geluid, stikstof, stof, files en CO2 emissies. Eenmaal aangekomen op de bouw zijn de modules al voorzien van installaties en interieurs.
Ook op het niveau van duurzaamheid en circulariteit biedt modulair bouwen veel voordelen. Door modulair te bouwen is het bijvoorbeeld eenvoudiger om hoge BREEAM of LEED scores te halen. Ook zijn de modules demontabel waardoor onze opdrachtgever kan inspelen op een continu veranderende markt én zijn de modules en elementen te hergebruiken, voor een duurzame toekomst.
Team modulair
Team Modulair is een samenwerking tussen Ursem Modulaire Bouwsystemen,enSchouten Techniek. Met een integrale benadering bieden wij een passende gebouwoplossing voor vraagstukken van opdrachtgevers.
Projecten die worden uitgevoerd door Team Modulair worden gekenmerkt door een perfecte beheersing van het bouwproces. Door een integrale aanpak zijn er minder risico’s en kan er in twee gelijktijdige bouwstromen worden gewerkt: in de fabriek van Ursem en op de bouwplaats.
Gerelateerde content
-
Nieuws
Team modulair is gekozen door NH Bouwstroom
03-06-2022
-
Nieuws
Modulaire badkamers geplaatst
01-04-2022
-
Project
VVA in Aalsmeer
Aalsmeer
Terug naar
- Wat we doen